Muszasi Könyvajánló

JOSIKAVA EIDZSI – MUSZASI KÖNYVEK – AJÁNLÓ

A 150 évig tartó viszálykodás után a sógunok megkísérlik a háború dúlta Japán egyesítését. A XVI. századi, romhalmazzá vált Japánban új hős születik azzal a sorsszerű küldetéssel, hogy minden idők legnagyobb kardforgató mesterévé váljon…
Ő MUSZASI aki a valóságban is élt, és nem csupán páratlan harcművész, hanem maga is író és a zen-buddhizmus ihletett hirdetője volt. Róla szól Josikava műve, amely a japánok legkedveltebb történelmi regényévé vált. Eddig tizennégyszer adták ki könyv-alakban, hétszer filmesítették meg, és televíziós sorozat is készült belőle. A monumentális mű valóságos történelemkönyv, de ugyanakkor hallatlanul izgalmas kalandregény, hitelesen megrajzolt történelmi alakokkal és eseményekkel, élvezetes mesefűzéssel és nyelvezettel, megható szerelmi szállal és sok-sok lélegzetelállító kalanddal.
Az ötkötetes MUSZASI KÖNYVEK sorozat minden más műnél jobban segít megérteni a japán gondolkodást, erkölcsöt, jellemet, amelyek a fegyelem révén kialakított egyéniség erejét hírdetik.

ELSŐ KÖNYV: MUSZASI I. – A SZAMURÁJ ÚTJA

Az első kötettel az olvasó egy hosszú utazásra indul a felkelő nap országába, amelyet egykor szamurájok és sógunok uraltak, és ahol a kard osztott igazságot.

MÁSODIK KÖNYV: MUSZASI II. – A HÁBORÚ MŰVÉSZETE

A második kötetben újra találkozunk Muszasival, aki végigjárva a Szamuráj Útját, most a Háború Művészetében szeretne mesterfokra jutni.

HARMADIK KÖNYV: MUSZASI III. – A KARD ÚTJA

Az ötrészes sorozat harmadik kötetében a büszkeség, a bosszú és a szenvedély játssza a főszerepet. Muszasi száz ellenséget szerez, de senki sem tud kardjának útjába állni.

NEGYEDIK KÖNYV: MUSZASI IV. – A BUSIDÓ-KÓD

A sorozat negyedik kötetében hősünk tovább követi a megvilágosodás útját, ám nehéz választás elé állítják. A végzet megállíthatatlanul sodorja egy halálos párbaj felé.

ÖTÖDIK KÖNYV: MUSZASI V. – AZ ÉLET ÉS A HALÁL ÚTJA

A befejező kötetben Muszasinak döntenie kell, tovább követi-e magányos, nehéz útját a megvilágosodás felé, vagy inkább szolgálatba áll?

Az első három kötet hosszú idő után (1994) ismételten kapható a könyvesboltokban. Nem kell az antikváriumok hosszú sorát végigjárni, és azok végtelen előjegyzési listáját végigvárni. A negyedik hamarosan megjelenik, és a történet befejezése előkészületben van.

Akit megragadott a japán kor és annak filozófiája, valamint szeretne mélyebben megismerkedni a régi szamuráj hagyományokon alapuló fegyveres és pusztakezes harcművészetekkel, az látogasson el valamelyik honlapunkra:

www.aikibujutsu.hu

www.shinkendo.hu

Róla Sziklai Ferenc