Tagfelvétel

Azt szoktuk javasolni, hogy aki kedvet érez az aikido-aikibujutsuhoz, jöjjön el és nézzen meg egy edzést. Nem kerül semmibe, és nincs annál hitelesebb, mint amit az ember a saját szemével lát.
Érdemes előtte egyeztetni a megcélzott dojó edzőjével. E-mail címek és telefonszámok a KAPCSOLAT menüpont alatt találhatóak.

A tagfelvétel minden dojóban folyamatos, egész évben, télen-nyáron lehet jelentkezni és szívesen látunk mindenkit. A jelentkező eljön, bemutatkozik az edzés vezetőjének, és ha úgy van öltözve, akár be is állhat és gyakorolhat. Nincsenek procedúrák.

Ruházat

Edzéseken az egyszerű fehér karate- vagy judo-git viseljük fehér vagy barna övvel. A rangok jelzésére a jóval korábbi időkre jellemző rendszert használjuk: a mesternek fekete öve van, a tanítványoknak fehér, vagy a haladóknak barna.
Ha valaki más harcművészeti stílusokban más öltözetet viselt korábban, rövidtávon nem gond. Ha az első edzésekre nem sikerül fehér git beszerezni, tökéletesen megfelel egy póló és egy melegítőnadrág is (ami nem susog). A teremben télen hideg van: aki akar, tabit, zoknit, a gi alatt fehér pólót nyugodtan viselhet, a papucs viselete javasolt a szőnyegen kívül.

A szerzőről