Válassz minketVálassz minket – Aikido és AikibujutsuMiért minket?
Jól kidolgozott, összefüggő, erős, hatékony és praktikus mozgás rendszer.

A magas szintű Aikido és Aikibujutsu készség képessé tesz arra, hogy az ellenfelet szinte erőfeszítés nélkül győzzük le, irányítással, dobással, lefogással, rögzítéssel.

Harcművészet, alkalmazkodás, önvédelem.

Az alapos tanulmányokon keresztül ismertetjük meg a védekezést különféle támadások ellen, több módszert a támadó hatástalanítására. A gyakorló képes lesz szabadon alkalmazni a technikákat, és alkalmazkodni egy adott helyzet változó körülményeihez.

Egészség, koncentráció, önbizalom

Az Aikido és Aikibujutsu-t gyakorlók megtanulják a mozgás alapelveit. A rendszeres edzéseken erősödik a test és a lélek. Fejleszti a koncentrációs képességeket, melyeket a mindennapi életben is kamatoztathatunk, így növelve az önbizalmunkat, legyőzve saját korlátainkat.

Hagyomány és modernizáció

Szakmai és technikai vezetőnk a híres japán harcművész Obata Toshishiro bentlakásos tanuló volt Gozo Shioda iskolájában, aki az aikidó alapítójának közvetlen tanítványa volt. Az aikidó Ueshiba Morihei által népszerűsített modern módszer, amíg az aikibujutsu-t a szamurájok által használt ősibb budo stílusok között tartjuk számon. Világszervezetünk célja a feudális Japánban használt aikibujutsu ősibb stílusainak, technikai elgondolásainak pontosítása, tanulmányozása, újraélesztése, oktatása, valamint a modern aikidó “lágyabb” stílusainak fejlesztése.

Barátságos közösség, családias környezet

Nálunk mindenkiben van egy közös, mindenki szereti az aikidót.

Különböző beállítottságú, foglalkozású és korú emberek közösen, felszabadultan, élményekben gazdagon töltik az időt együtt egy barátságos helyen. A közös edzőtáborok és szabadidős programok keretében jobban megismerjük egymást, összekovácsolva a társaságot.

Kisebb csoportos edzések egy jó hangulatú judo teremben, olimpiai verseny tatamin, ahol neves olimpikonjaink is mindennapi felkészülésüket végzik.

Ezen feltételeknek köszönhetően edzés közben könnyedén hátrahagyjuk a mindennapi problémákat.

Szervezetünk oktatói és tanulói évente több alkalommal hazai és külföldi edzőtáborban vesznek részt, ezzel is bővítve ismereteinket, baráti körünket.2014. Augusztus
A szerzőről