MUSZASI KÖNYVAJÁNLÓ MEGINT

JOSIKAVA EIDZSI – MUSZASI KÖNYVAJÁNLÓ – Újra

A 150 évig tartó viszálykodás után a sógunok megkísérlik a háború dúlta Japán egyesítését. A XVI. századi, romhalmazzá vált Japánban új hős születik azzal a sorsszerű küldetéssel, hogy minden idők legnagyobb kardforgató mesterévé váljon…
Ő MUSZASI aki a valóságban is élt, és nem csupán páratlan harcművész, hanem maga is író és a zen-buddhizmus ihletett hirdetője volt. Róla szól Josikava műve, amely a japánok legkedveltebb történelmi regényévé vált. Eddig tizennégyszer adták ki könyv-alakban, hétszer filmesítették meg, és televíziós sorozat is készült belőle. A monumentális mű valóságos történelemkönyv, de ugyanakkor hallatlanul izgalmas kalandregény, hitelesen megrajzolt történelmi alakokkal és eseményekkel, élvezetes mesefűzéssel és nyelvezettel, megható szerelmi szállal és sok-sok lélegzetelállító kalanddal.
Az ötkötetes MUSZASI KÖNYVEK sorozat minden más műnél jobban segít megérteni a japán gondolkodást, erkölcsöt, jellemet, amelyek a fegyelem révén kialakított egyéniség erejét hírdetik.

Mind az öt kötete hosszú idő után (1994) ismételten kapható a könyvesboltokban. Nem kell az antikváriumok hosszú sorát végigjárni, és azok végtelen előjegyzési listáját végigvárni.

Akit megragadott a japán kor és annak filozófiája, valamint szeretne mélyebben megismerkedni a régi szamuráj hagyományokon alapuló fegyveres és pusztakezes harcművészetekkel, az látogasson el valamelyik honlapunkra:

https://www.aikibujutsu.hu/

http://www.shinkendo.hu/

Róla Sziklai Ferenc