Modern Bushido

Kedves Olvasók!

Megjelent Obata Kaiso legújabb könyve, a “Modern Bushido: Samurai Teachings for Modern Times” című. Egészen friss a hír, a példányok még harsány nyomdaszagúak lehetnek.

A munka elméleti-filozófiai tárgyú, Obata Kaiso életvezetési szemléletéről, a szamuráj hagyomány és kultúra univerzális értékeiről szól. A Szerzők nem csak az ISF szervezetén belül számítanak jelentős olvasottságra.
A könyv öt részből áll:
Az első, amelyben az emberi élet és a kard élete hasonlíttatik össze.
A második, amiben a bushi osztály történetéről ad áttekintést és a bushidó gyakorlati természetéről ír, annak fejlődéséről napjainkig.
A harmadik-ötödik részek konkrétan filozófiai tárgyúak: Kuyo Junikun, Hachido, Shinkendo Goiku stb. – e kifejezések mindenki számára ismerősek, akik szemináriumokat látogatnak. A könyvben e rendszerek végső alakjukba öntettek és immáron formálisan is tanulmányozhatók.

Obata Kaiso a Modern Bushidót a legfontosabb munkájának tartja, és a könyv írásának közbenső fázisaiba bevont számos olvasó teljes szívvel egyetértett ezzel. Úgy gondolja, hogy a könyv gondolatai azok számára is használhatóak, akik maguk nem gyakorolnak harcművészeteket, mely oly értékessé teszi a művet, mint maguk a kard-technikák, ha nem még értékesebbé. Általában a filozófia szerepe a budóban alig értékelhető túl: őszintén szólva, ha nincs filozófia, csak azt tanítjuk egymásnak, hogyan öljünk. (Ez utóbbi már Nicholas Lauridsen mondata az angol ismertetőből.)

A könyv egyes oldalpárjai, borítója stb. ízelítőül megtekinthetők a hivatalos oldalon.

 

A rendeléssel kapcsolatban Kottek Péter sensei bejegyzését keressétek a shinkendo.hu oldalon. A rendelési feltételeket, többek között a határidőt (július 31.) tartsátok be!

 

Jó magam személyesen rendelkezem egy keménykötésű példánnyal, amennyiben valaki szeretné megtekinteni szívesen kézbe adom.

Róla Sziklai Ferenc